OntmoetingsCentrum Wijkwaard
Muiderwaard 240 1824 XV  Alkmaar

Wij zijn er voor de wijk en al haar bewoners, daarom staan we open voor iedereen. Daarbij spelen onze vrijwilligers een onmisbare rol. Zij zetten zich belangeloos in voor het ontmoetingscentrum. Dat wordt gewaardeerd. Bij ons draait het immers om mensen, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging of leeftijd.

Word vrijwilliger

Bij OC Wijkwaard hebben we een professioneel team van beheerders een cultureel werker, een bedrijfsleider en een bestuur. Maar zonder onze enthousiaste vrijwilligers kunnen wij onze sociale activiteiten niet draaien. Onze vrijwilligers zijn het hart van onze wijkcentrum.

Op dit moment zijn wij weer opzoek naar versterking binnen onze vrijwilligersteam. We hebben vaste vrijwilligers en vrijwilligers die op flexibele basis worden ingezet.

De werkzaamheden zijn bijzonder afwisselend en daarom zijn wij momenteel op zoek naar de volgende type vrijwilligers:

Barmedewerkers

Barmedewerkers zijn oproepbaar bij evenementen in de breedste zin. Denk aan zoals optredens, verjaardagen, eetgelegenheden, vergaderingen popkoren enz. Er zijn vrijwilligers die regelmatig bardiensten willen draaien; anderen kunnen slechts een paar keer per jaar. Natuurlijk zijn wij blij wanneer je met regelmaat beschikbaar bent, maar ook al als je slechts een paar keer per jaar kunt bijspringen.

Avondmedewerkers

Op doordeweekse avonden zijn er binnen ons wijkcentrum ook met regelmaat activiteiten. U kunt daarbij denken aan cursussen, repetities van de toneelvereniging een popkoor, de kunstgroep en andere activiteiten. Voor dergelijke avonden zoeken wij vrijwilligers die onze gasten van koffie voorzien, een goed verloop coördineren, fungeren als aanspreekpunt en aan het einde van de avond OC Wijkwaard opgeruimd en afgesloten achterlaten. Als u regelmatig een avond wilt helpen en goed zelfstandig kunt handelen dan verwelkomen wij u graag.

Maxmobiel chauffeurs

Voor onze max mobiel zijn we op zoek naar meer vrijwilligers die eens een ritje kunnen maken voor hun medemens die slecht te been zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder, in het bezit van een auto rijbewijs en soms even een uurtje beschikbaar doordeweeks tussen 09.00 en 17.00? En lijkt het je leuk om iemand van A naar B te brengen? Dan mag je ons even berichten via info@wijkwaard.nl.

 

Wat bieden wij?

Naast een hele fijne omgeving en leuke vrijwilligers krijgen onze vrijwilligers ook veel waardering.

  • Vrijwilligers krijgen een vergoeding in de avonduren en in de weekenden. Dit kan door een cadeaubon van de Jumbo of een storting op de bankrekening.
  • Vrijwilligers krijgen gratis koffie en thee zo nu en dan een frisdrankje te benuttigen. Ook kunnen ze vaak meegenieten van het eten tijdens een eetactiviteit/evenement.

Hebt u interesse in een van de bovengenoemde vrijwillige functies, dan verzoeken wij je  het onderstaande contactformulier in te vullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op. Vanzelfsprekend kunt u ook bij ons langskomen!

Heb je nog andere vragen? Bel dan even met één van onze stafmedewerkers via 072 – 750 45 36.

Back To Top