OntmoetingsCentrum Wijkwaard
Muiderwaard 240 1824 XV  Alkmaar

Op woensdag 14 september konden wijkbewoners in Huiswaard kennisnemen van de plannen voor een buurtmoestuin. Daar was ruime belangstelling voor.

In een buurtmoestuin maken wijkbewoners kennis met groenten, kruiden en vruchten. Er kunnen natuuractiviteiten voor kinderen worden aangeboden. Men kan ervaring opdoen met tuinieren. Het is een groene ontmoetingsplek in de wijk, goed voor de natuur én de mens. En van de opbrengst van de moestuin kan een smakelijke maaltijd worden bereid die gezamenlijk kan worden genuttigd. Kortom, de buurtmoestuin is meer dan een lapje grond, het is een sociale activiteit op grond van een natuurlijke inslag!

Een buurtmoestuin wordt onderhouden door buurtbewoners. Het is een aanwinst voor de wijk vanwege de biodiversiteit, mogelijkheden van natuureducatie en gezonde voeding. Het is aan de wijkbewoners om invulling te geven aan de tuin, deze is immers van de Huiswaarders. Die moeten de tuin ook onderhouden!

Er is op dit moment nog geen vaststaand plan, maar wel een schets van hoe het zou kunnen zijn.  op 14 september maakten geïnteresseerde wijkbewoners kennis met de mogelijkheden en voorwaarden van de locatie. De verwachting is dat er een ‘groenteam’ wordt opgericht dat binnenkort aan de slag gaat.

Back To Top